26 oktober 2021 17:00 , Glazen Zaal

Aan wat voor Europa wil jij werken? Reuring!Café

In het laatste anderhalf jaar hebben we niet veel vooruit kunnen plannen. Met de crisis kwamen vaak veranderende omstandigheden en boeken vol maatregelen, die we allemaal continu moesten bijhouden. Maar het kan ook juist dan goed zijn om naar de toekomst te kijken. Te reflecteren over waar we zijn – en waar het proces ons naartoe leidt. Op persoonlijk en professioneel vlak; op nationaal- en internationaal niveau.

De toekomst van de EU wordt de komende maanden besproken binnen de Conferentie over de Toekomst van Europa. Deze conferentie is een door burgers aangestuurde reeks debatten, discussies en initiatieven, waar mensen uit heel Europa hun ideeën kunnen delen en mee kunnen bouwen aan onze gemeenschappelijke toekomst. Tijdens deze editie van Reuring!Café reflecteren we op de eerste resultaten van de conferentie en voeren we het gesprek over waar het binnen Europa anders moet – en wat al goed gaat.

Wij horen allemaal vaak in abstractie over Europa. Maar waar zien we ‘Europa’ nou terug in ons dagelijks leven? Wat voor rol spelen in jouw werk de dringende vraagstukken in die Unie? En burgers en het klimaat? Is het niet allemaal een ver-van-je-bed-show? Hoe kan jij en je collega’s de toekomst van de #EUolifant helpen bepalen? Deze en andere belangrijke vragen komen tijdens deze editie van Reuring!Café aan bod.

Deze vragen staan centraal in de hybride editie van Reuring!Café! Daarbij combineren wij het fysiek én virtueel samenbrengen van ambtenaren, betrokken burgers, mensen uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Mark Frequin, buitengewoon adviseur Publiek Leiderschap bij de Algemene Bestuursdienst en voorzitter van de VOM, is ook tijdens deze editie onze debatleider. Host is Wepke Kingma, een speciale Gezant voor de Conferentie over de Toekomst van Europa bij het ministerie van buitenlandse zaken en een voormalige Nederlandse ambassadeur te Duitsland.

LET OP! Een beperkt aantal gasten kunnen fysiek aanwezig zijn. Om hiervoor in te schrijven ‘koopt’ u een (gratis) ticket op Eventbrite gemarkeerd met FYSIEK. Als u dit doet dan verwachten wij u ook op 26 oktober in de Glazen Zaal. Indien u moet afzeggen, laat dit alstublieft aan de organisatie weten (Email: aisha@vom-online.nl) of cancel uw ticket. Wij werken hier met een zgn. CoronaCheck.

De editie is verder ook online te volgen via een livestream. Hier moet u uzelf aanmelden voor online deelname, waarna u op de dag van het café een email krijgen met informatie over de livestream. Aanmelden voor beide opties kan hier.