26 januari 2016 19.30 uur-21.35 uur , Het Nationaal Toneel

Avond van de Bestuurskunde

Het geheim van de laatste staat

Op 26 januari a.s. organiseert de Vereniging voor Bestuurskunde in samenwerking met de NSOB, Het Nationale Toneel en Boom Filosofie de 1e ‘Avond van de Bestuurskunde’.

Deze avond staat in het teken van het nieuwste boek van Paul Frissen, Het geheim van de laatste staat. Kritiek van de transparantie, dat op 26 januari uitkomt. Het boek wordt uitgereikt aan Pieter Bindt (directeur MIVD) en Rob Bertholee (directeur-generaal AIVD). Beiden zullen daarna samen met Arjan El Fassed (Open State Foundation), Dennis Broeders (WRR, EUR) en Deirdre Curtin (UvA) reflecteren op het belang van geheimen versus transparantie. Wat is wenselijk, wat is noodzakelijk, welke grenzen moeten aan geheimhouding en welke aan transparantie worden gesteld? Een avond met inleidingen en debat, ook met de zaal, voorbij de gemakkelijke opinies. Een avond met prikkelende én doordachte opvattingen, verrijkt met een oorspronkelijke bijdrage van het Nationale Toneel.

De avond start om 19.30 uur onder leiding van Paul ’t Hart (vz VB) in het Nationale Toneel Gebouw (Zaal 1), Schouwburgstraat 8 te Den Haag.  Na afloop is er gelegenheid om, onder het genot van een drankje, na te praten.

Volledig programma

19.15: Inloop met koffie en thee

19.30: Opening van het programma door Paul ’t Hart

19.40: Toelichting door Paul Frissen (Waarom dit boek, Belang van het geheim, Waarom de laatste staat) en overhandiging van het boek aan Pieter Bindt en Rob Bertholee

19.50: Reflecties door Pieter Bindt, Rob Bertholee, Dennis Broeders, Arjan El Fassed en Deirdre Curtin

20.30: Bijdrage Nationale Toneel

21.00: Debat met de sprekers en de zaal o.l.v. Paul ’t Hart

21.30: Reflectie

21.35: Napraten onder het genot van een drankje

Dit evenement is een initiatief van