23 april 2021 12:00 ,

Blijven de ICT-kosten stijgen en de overhead dalen?

Nieuwe Vensters voor Bedrijfsvoering van start!

Vensters voor Bedrijfsvoering – in 2013 opgericht mede op initiatief van de VGS – is sterk vernieuwd. Een nieuw dashboard voor snel inzicht in de kernelementen van uw bedrijfsvoering, meer zicht op trends en kortere vragenlijsten. U kunt zich vanaf nu weer aanmelden als deelnemer! Wilt u eerst meer weten? Schrijf u dan in voor het gratis webinar op 23 april. Dan praten we over trends in bedrijfsvoering met Peter Teesink, gemeentesecretaris van Amsterdam. We laten dan ook zien hoe Vensters werkt en we beantwoorden uw vragen. 

Als platform van en voor de overheid helpt Vensters met feitelijke inzichten, denkkaders en praktische handvatten. In de afgelopen jaren namen ruim 200 publieke organisaties deel, waaronder 130 gemeenten. Met een team van ervaren managementadviseurs vanuit ICTU biedt Vensters een benchmark van feitelijke indicatoren (financiën, ict, HRM, huisvesting, overhead), een kwaliteitsmeting van de bedrijfsvoering en leerkringen. Het vernieuwde Vensters biedt veel meer inzichten en trends, maakt gebruik van open data en de invullast is meer dan gehalveerd. Het biedt een cijfermatige onderbouwing van de thema’s die nu in veel directie-overleggen spelen. Zie het artikel daarover.

Met toegankelijke, eenduidige rapportages voor alle gebruikers biedt het vernieuwde rapportage-dashboard van Vensters snel overzicht en inzicht in de kernelementen van de bedrijfsvoering. Daarnaast wordt er in het dashboard meer aandacht besteed aan het ontdekken en volgen van trends; door de jaren heen en ten opzichte van andere sectoren. De benchmarkfunctie biedt nieuwe, uitgebreidere filter- en vergelijkingsmogelijkheden, en stimuleert benchlearning door (onder andere) het tonen van de ‘best of class’-organisatie per indicator.

Om de invullast zoveel mogelijk te beperken, is de nieuwe vragenlijst voor Vensters voor Bedrijfsvoering flink ingekort en maken we voortaan onderscheid tussen verplichte en optionele indicatoren. Daarnaast maken we waar mogelijk gebruik van voor-ingevulde data uit openbare bronnen. Dit levert een besparing op van maar liefst 55 tot 70% voor de invullast!

Op 23 april bespreken wij Trends in de bedrijfsvoering met Peter Teesink, gemeentesecretaris van Amsterdam. Wij laten dan ook het nieuwe dashboard zien en u kunt met Peter en ons in gesprek daarover. Dit lunchwebinar vindt plaats van 12.00 tot 13.00 uur. U bent van harte welkom! Wilt u deelnemen? Of heeft u vragen over (deelname aan) Vensters voor Bedrijfsvoering? Stuur dan een e-mail naar vensters@ictu.nl of kijk op www.vensters.net