22 juni 2023 , Den Haag

Dag van de Publieke Dienstverlening

De tweede editie van de Dag van Publieke Dienstverlening vindt plaats op donderdag 22 juni. Het thema van de dag is ‘Samen werken aan vereenvoudiging’. Een brede groep vertegenwoordigers uit politiek, beleid, uitvoering, bedrijfsleven en de samenleving gaat met elkaar in gesprek over goede voorbeelden en knelpunten. We bouwen daarbij voort op de Staat van de Uitvoering 2023. Wat is er concreet nodig en mogelijk om te verbeteren? We willen je van harte oproepen deze dag alvast in je agenda te reserveren.

De dag bestaat uit twee delen. Het ochtendprogramma biedt de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een uitvoerings- of maatschappelijke organisatie op uiteenlopende beleidsterreinen. Op deze locaties, in en rondom Den Haag, zal het gesprek gevoerd worden over concrete voorbeelden van knelpunten in de beleidsuitvoering en mogelijke oplossingen en verbeteringen.

Het middagprogramma trappen we plenair af, om vervolgens uiteen te gaan in verschillende workshops of sessies over onderwerpen die op meerdere plekken in publieke dienstverlening spelen. Denk bijvoorbeeld aan gegevensuitwisseling, participatie en opgavegericht werken. Tussendoor is er gelegenheid voor ontmoeting en een bezoek aan de informatiemarkt waar vanuit verschillende organisaties inspirerende kennis wordt gedeeld. We sluiten plenair af, met aansluitend een borrel.

Het plenaire deel, de middagsessie en borrel van het event vinden plaats in The Hague Conference Center New Babylon, vlak achter Den Haag Centraal Station. Het ochtendprogramma vindt plaats op verschillende locaties in en om Den Haag, hiervoor wordt vervoer en een routebeschrijving geregeld voor alle deelnemers.

De komende periode volgt op deze pagina meer informatie over aanmelden en inschrijven.