14 november 2018 09:15 , Orpheus Apeldoorn

Festival de bedoeling Dienstverlening & Privacy en Balans

Dienstverlening & Privacy en Balans

De Autoriteit Persoonsgegevens, de Nationale ombudsman, de Manifestgroep, VNG en het ministerie van BZK organiseren op woensdag 14 november aanstaande in Orpheus Apeldoorn het Festival De Bedoeling – Dienstverlening & Privacy in balans!.

Overheden werken continu aan verbetering van de dienstverlening. “Mens Centraal” is steeds meer het uitgangspunt. De burger verwacht van de overheid maatwerk, maar is wars van willekeur. Beleid wordt steeds vaker van onderop gemaakt. De klant centraal, de uitvoerders aan zet. Zij hebben goede bedoelingen, maar willen burgers wel geholpen worden? En tegen welke prijs? Het uitwisselen van informatie tussen uitvoerders maakt slimme hulp makkelijker, maar mag het ook?

Digitalisering en technologie bieden veel mogelijkheden om burgers beter van dienst te zijn. De AVG en andere wet- en regelgeving beschermen het grondrecht op privacy, maar worden soms ook als belemmerend ervaren. Verbeteren van dienstverlening en tegelijkertijd zorgen voor behoud van privacy en vrijheid: hoe houden wij de balans in de dagelijkse praktijk?

Met bijdragen van onder anderen Maarten Schurink, Aleid Wolfsen, Reinier van Zutphen, Nathan Ducastel, Simon Sibma, Rosanne Hertzberger, Corien Prins, Liesbet van Zoonen, Jeroen van den Hoven, Jim Stolze en Menno Lanting. In een uitgebreid programma met lezingen, debatten, workshops, inspiratiesessies, serious games, masterclasses en theater. En: Garages De Bedoeling, waar wordt gesleuteld aan concrete praktijkproblemen op zoek naar een passende oplossing.

 “Het lijkt wel alsof de regels de bedoeling ervan in de weg staan; dat kan toch niet de bedoeling zijn?” Het festival is bedoeld voor iedereen werkzaam in de publieke sector die deze vraag herkent.