24 november 2015 16:30-19:00 , Glazen Zaal

Koersvast schipperen in turbulente tijden

Reuring!Café met het ministerie van Defensie

Koersvast schipperen in turbulente tijden

Defensie. Een unieke organisatie waar de medewerkers het ultieme risico nemen om de veiligheid van het Koninkrijk te waarborgen. Risico’s die worden geaccepteerd, maar liefst ook geminimaliseerd. Een organisatie, waarbij op elk niveau en van opleiding tot pensioen, de medewerkers wordt geleerd om te gaan met risico’s, om te gaan met situaties die niet een ieder van ons zich kan voorstellen en met crisismanagement van het hoogste niveau.

Maar hoe uniek is defensie? Zijn er niet ook andere organisaties die te maken hebben met grote risico’s en onveiligheden? En kan de opleiding van Defensie jongens en meiden van 17 á 18 jaar oud wel voorbereiden op de risico’s die zij tegemoet gaan in oorlogsgebieden? En wat staat er tegenover deze risico’s? Moet Defensie beschikken over de meest geavanceerde technieken en voertuigen om risico’s te kunnen minimaliseren?

Vraagstukken die centraal staan wanneer je speelt in het hoogste geweldsspectrum en daarmee ook altijd in de kijker staat. Hoe minimaliseer je de risico’s en maximaliseer je tegelijkertijd de veiligheid?

Het tiende seizoen Reuring!Café’s zoekt de randen van het debat van de vernieuwing van de overheid. Hoe blijft de overheid in verbinding met innovatie? Kunnen we de thermometer stoppen in de overheid en spraakmakende gasten gebruiken omvernieuwing daadwerkelijk vorm te geven? Bij deze zoektocht naar wat beter betekent bij kleiner en beter zijn uw eigen ervaringen en inzichten meer dan welkom! Draag bij aan het debat!

Reuring!Café richt zich op het informeel samenbrengen van ambtenaren. Tijdens dit Reuring!Café verzorgt de huisband van het Ministerie van Algemene Zaken, de ‘Wizards of AZ‘ de muziek. Mark Frequin, DG Bereikbaarheid bij het ministerie van IenM, is onze presentator.

De bezoekers van het Reuring!Café zijn ambtenaren die vooropgaan in de vernieuwing van de overheid. Ben jij dat?

Lees hier de column voor dit Reuring!Café van Hans Damen, Brigadegeneraal bij de Koninklijke landmacht en bestuurslid van de Vereniging voor Overheidsmanagement

Toegang is gratis, maar wel graag even aanmelden. Aanmelden kan hierboven voor niet leden. Ben je al lid? Aanmelden kan eenvoudig via http://vom-online.nl/inloggen-extranet.  Inloop 16:30 uur. Aanvang 17 uur in de Glazenzaal, Prinsessegracht 26 Den Haag.