12 september 2019 13.00 uur , Cultureel Erfgoed

Pleio-dag

Op 12 september vindt de jaarlijkse Pleio-dag plaats, een initiatief van het online, open source, samenwerkingsplatform Pleio dat voor en met de overheid is ontwikkeld. Het symposium is de gelegenheid waarbij Pleio-gebruikers, ontwikkelaars, betrokkenen en geïnteresseerden elkaar ontmoeten. Vanwege het 10-jarig bestaan van Stichting Pleio kun je een bijzonder programma verwachten, waarbij informeren, inspireren en netwerken centraal staan.  

Slim omgaan met kennis wordt steeds belangrijker in de huidige werkomgeving. Hoe kun je werken op een voor iedereen toegankelijke manier, expertises delen, kennis vinden en behouden en een beroep doen op specialisten? Pleio faciliteert in deze behoeftes met een generieke voorziening die blijft groeien in haar mogelijkheden. 

Pleio heeft ruim 480.000 geregistreerde leden die zijn verdeeld over 108 organisaties. Het platform ondersteunt daarbij meer dan 260 Pleio-sites en 700 samenwerkingsgroepen. De organisatie stimuleert het samenwerken en het delen van kennis buiten de reguliere organisatiegrenzen. Dit zorgt voor meer efficiëntie en het werkt kostenbesparend.

Het platform laat zich inspireren door de gebruikers, specialisten en actuele marktontwikkelingen. Zo ook op deze Pleio-dag. Tijdens het symposium vinden er verschillende kennissessies plaats waarbij toegankelijk, betrouwbaar, veilig en innovatie terugkerende begrippen zijn. Zoals onder andere in de presentatie van dr. Pieter Raymaekers (Katholieke Universiteit Leuven) over de ontwikkeling van open source en community toepassingen binnen de publieke sector. Bekijk de programmadetails in de bijlage.

Graag vernemen wij of je bij het symposium aanwezig bent door je aan te melden bij Lotte Besteman. Ook voor vragen kun je mailen naar lotte@pleio.nl of te bellen naar 06-43462699