08 februari 2018 12.00 uur , Gemeentehuis Elst

Praktisch aansluiten op veranderingen bij overheidsorganisaties

FAMO

De transformatie op maatschappelijk, individueel en organisatorisch gebied: Welke uitdagingen biedt dat de bedrijfsvoering van overheidsorganisaties? Gemeente Overbetuwe en FAMO nodigen je uit voor een praktijkbijeenkomst over de uitdagingen die de bedrijfsvoering van overheidsorganisaties aangaat.

Pieter van Oord – CEO van Van Oord International Dredging and Offshore Contracting vertelt over de energietransitie. Een transformatie op maatschappelijk, individueel en organisatorisch gebied. Wat betekent dit voor Van Oord en voor overheidsorganisaties.
Aansluitend vertelt de gemeente Overbetuwe in diverse workshops hoe zij de transformatie van de gemeentelijke bedrijfsvoering hebben opgepakt. De onderwerpen die in de workshops worden uitgediept zijn: opgavegericht werken en bedrijfsvoering, de gemeentelijke huisvesting (activiteit gerelateerd werken), de visie op bedrijfsvoering én dienstverlening en de beleids- en financiële verantwoording.

Programma

12.00u. Inloop met lunch
12.30u. Welkom door burgemeester Toon Van Asseldonk
12.35u. Toelichting op het programma door wethouder bedrijfsvoering Wijnte Hol
12.50u. Transformatie door Pieter van Oord
Pieter van Oord is CEO van Van Oord. Van Oord is een van de grootste baggermaatschappijen in de wereld en ondermeer bekend van de Palmeilanden bij Dubai. Met Pieter is de vijfde generatie aangetreden. Pieter vertelt over de energietransitie: een transformatie op maatschappelijk, individueel en organisatorisch gebied. Wat betekent dit voor Van Oord en voor ons als overheidsorganisaties. 
13.30u. Workshops
In diverse workshops vertelt gemeente Overbetuwe hoe zij de transformatie van de gemeentelijke bedrijfsvoering hebben opgepakt. U kunt deelnemen aan maximaal twee workshops. Bij aanmelding geeft u uw voorkeur aan.

  1. Opgavegericht Werken is een hype: hoe sluit bedrijfsvoering goed aan?
  2. Huisvesting: Innovatieve manier van aanbesteden en hoe we dit uitvoeren: Bricks, Bites, Behaviour.
  3. Verbetering Planning en Controlcyclus. Maak de P&C cyclus efficiënter, effectiever en transparanter. Hoe doe je dat?
  4. Deze workshop vindt plaats bij Porsche Centrum Gelderland in Heteren en bestaat uit twee delen:
    a. Visie op dienstverlening en bedrijfsvoering. Visie vormen/samenstellen en hoe is deze er uit komen te zien? Proces en inhoud.
    b. Rondleiding Porsche Centrum Gelderland in Heteren
    Vanuit het gemeentehuis is vervoer naar Heteren geregeld

Let op! Bij workshop 4 is het niet mogelijk om een tweede workshop te kiezen.

16.00u. Afsluiting met aansluitend een netwerk borrel
17.00u. Einde bijeenkomst

Tot 1 februari 2018 kunt u zich gratis inschrijven voor deze bijeenkomst.