29 januari 2019 16.30 ,

Reuring!Café: Toezicht in beeld

De Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) kondigt in samenwerking met de Inspectieraad de 89ste editie van Reuring!Café aan. Het onderwerp is: toezicht in beeld.

Toezicht houden wordt veelal geassocieerd met regelgeving en het handhaven van die regelgeving. Men denkt vaak aan inspecteurs die langskomen in de organisatie om te speuren naar fouten en overtredingen. Minder vaak denkt men echter aan het voorkomen van ongelukken of het waarborgen van arbeidsomstandigheden, zaken waar iedere werknemer baat bij heeft. Hoe komt het dat het beeld rondom de toezichthouder zo eenzijdig van aard is? Waarom lijkt de toezichthouder pas in beeld te komen als ongelukken of complexe regelgeving zich manifesteren?

Reuring!Café richt zich op het informeel samenbrengen van ambtenaren, betrokken burgers, mensen uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Tijdens deze editie pakken we uit met een mooie entourage, een goede borrel en aansluitend een heerlijke Indische rijsttafel. Ook ditmaal verzorgt de huisband van het ministerie van Algemene Zaken, de ‘Wizards of AZ’ de muziek. Mark Frequin, directeur-generaal Mobiliteit bij het ministerie van IenW en voorzitter van de VOM, is onze debatleider. Host is Jan van den Bos, voorzitter van de Inspectieraad en inspecteur-generaal Inspectie Leefomgeving en Transport.

De bankgasten van dit Reuring!Café zijn:

  • René Hoff, voorzitter Raad van Toezicht bij de JP van den Bent stichting
  • Mark van Twist, hoogleraar Bestuurskunde en decaan en bestuurder van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur
  • Reinier van Zutphen, Nationale ombudsman
  • Frédérique Six, hoofddocent Public Governance, vertrouwen en controle bij de Vrije Universiteit Amsterdam

Meld je nu aan!

Locatie: De Glazen Zaal, Den Haag
Inloop: vanaf 16.30 uur, start 17:00
Indische rijsttafel na afloop!