15 februari 2022 17:00 ,

Reuring!Online #7 | Een toekomstbestendig Defensie-apparaat

De Vereniging voor Overheidsmanagement (VOM), in samenwerking het het ministerie van Defensie, kondigt de 7e editie van Reuring!Online aan:

Een toekomstbestendig Defensie-apparaat

Defensie wil wendbaarder worden om mee te kunnen in de vaart van razendsnelle geopolitieke ontwikkelingen, de opkomst van nieuwe technologieën en veranderingen op de arbeidsmarkt. Defensie wil kennis en middelen op het juiste moment beschikbaar hebben. Tegelijk moet Defensie er staan als het nodig is en dat vereist robuustheid. Een geopperde weg daarnaartoe is samenwerking met maatschappelijke partners. Voorbeelden tonen al hoe dat moet. Denk aan het uitlenen van medisch personeel, het uitbesteden van onderhoud of aan het nieuwere HD-ecosysteem waarin schaarse kennis wordt gedeeld.

Maar hoe verankert Defensie zich structureel in onze maatschappij? Wat betekent dit voor de weerbaarheid van NL? Hoe wordt het Defensie-apparaat op langere termijn robuust én wendbaar? Welk strategisch leiderschap is daarvoor nodig? En hoe vragen we structureel aandacht voor het belang van onze veiligheidsdienst? Deze en andere vragen staan centraal in deze 7e editie van Reuring!Online. We gaan in op de toekomst van Defensie.

In Reuring!Online brengen wij ambtenaren betrokken burgers, mensen uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samen. Debatleider is Mark Frequin, buitengewoon adviseur Publiek Leiderschap bij de Algemene Bestuursdienst.  Host is Wendy Kwaks, Programmamanager Transitie Defensie.

De bankgasten van deze editie van Reuring!Online zijn:

– Luitenant-generaal Martin Wijnen, Commandant Landstrijdkrachten

– Luitenant-generaal Hans Leijtens, Commandant Koninklijke Marechaussee

– Luitenant-generaal Dennis Luyt, Commandant Luchtstrijdkrachten

– Vice-admiraal René Tas, Commandant Zeestrijdkrachten

– Dieuwertje Kuijpers, politicoloog en journalist

– Danny Pronk, Senior Research Fellow Clingendael

 

Het evenement gaat om 17:00 uur van start. Via een Zoom-link kan jij meedoen, en kan je je prangende vragen kwijt. Rond 18:30 sluiten wij af, en loopt de discussie ten einde.

Meld je nu aan!

LET OP! Het is alleen mogelijk om deze editie online te volgen.

Voor online deelname moet jij jezelf aanmelden voor een ticket, waarna jij op de dag van het café een email krijgt met informatie over de livestream. 

Locatie: Livestream | Datum: 15 februari 2022 | Tijd: Start 17:00 uur, einde 18:30