07 april 2016 , New Babylon Meeting Center

Symposium Urban & Building Resilience

Safety & Security by Design

Recente en historische gebeurtenissen hebben de kwetsbaarheid van de gebouwde stedelijke omgeving aangetoond. Of het nu gaat om een natuurramp of een terroristische dreiging, de impact is enorm, vooral als gevolg van de grote en complexe schaal van de stedelijke infrastructuur. Veiligheid en beveiliging moeten goed worden geïntegreerd in het ontwerp om de veiligheid te kunnen garanderen tijdens de gehele levenscyclus, met inbegrip van reguliere operationele processen en uitzonderlijke crisissituaties. Op 7 april 2015 vindt over dit onderwerp het Symposium Urban & Building Resilience; Safety & Security by Design plaats.

Programma
Het programma zal bestaan uit presentaties over de integrale aanpak voor verbetering van de resilience van de infrastructuur. Er zijn sprekers vanuit eindgebruikers, brandweer, ingenieursbureau, aannemers, industrie en onderzoekers.

Plenair, met welkom door Gemeente Den Haag en met keynote speaker
Resultaten van het EU-project ELASSTIC. ELASSTIC is een showcase project voor de verbetering van gebouwen en grootschalige infrastructuur met veiligheid- en beveiligingstechnologieën en speciale informatiemogelijkheden.
Parallelle sessies: ‘Safety & security in design’ en ‘Safety & security topics for urban areas’.
Debat/paneldiscussie
Kennismarkt met nieuwe technologieën

Organisatie
Arcadis Design & Consultancy for natural and built assets – 4th Safety congress
TNO Defensie & Veiligheid; Knowledge and technology for safety
ELASSTIC consortium (TNO, Arcadis, Fraunhofer, Siemens, Schüßler-Plan, JA Joubert Architecture, NxNW, Incode, Uniresearch)

Wilt u het definitieve programma ontvangen? Laat het ons weten door een email te sturen aan elasstic@uniresearch.com