21 juni 2023 15:30 , Bibliotheek Neude

Van de Spiegelbijeenkomst met Prof. Dr. Louise Fresco

Op woensdag 21 juni vindt in de bibliotheek aan het Neude te Utrecht de Van de Spiegelbijeenkomst plaats met Louise Fresco. Haar laatste boek ‘Ons Voedsel’ kan gezien worden als de nalatenschap van Fresco aan de volgende generaties. Het is een boek met kleine en grote anekdotes, persoonlijke verhalen waar doorheen allerlei ontwikkelingen lopen, zoals de veranderende opinie in het denken over voedsel en voedselproductie en onze problematische relatie met de overvloedigheid van voedsel. Zij kijkt met een frisse en nieuwsgierige blik naar planten, natuur, voedsel en alles wat daar omheen gebeurt en geeft daar duiding aan.

Tijdens de bijeenkomst op 21 juni gaat Louise Fresco met jonge mensen in gesprek hierover. In een collegetour-achtige bijeenkomst wordt zij door VB-voorzitter Mirko Noordegraaf geïnterviewd en kan het publiek haar ook vragen stellen. De Vereniging voor Bestuurskunde ontvangt je graag vanaf 15.00 uur, de bijeenkomst begint om 15.30 uur. De middag wordt om 18.00 uur afgesloten met een drankje en hapje. De toegang voor deze bijeenkomst is gratis, meld je hier aan!

Niet voor niets won Louise Fresco de Van der Spiegel prijs, de oeuvreprijs van de Vereniging voor Bestuurskunde. Zij is wetenschapper, schrijver, columnist en spreker. Zij was verbonden aan diverse universiteiten, kroonlid van de Sociaal Economische Raad, had een carrière bij de Verenigde Naties, is columnist voor het NRC en een veel gevraagd spreker in binnen- en buitenland.

Lees hier meer over het jury rapport.