16 november 2023 16:30 , Commissarissenzaal van het Nutshuis

Van Slingelandtlezing 2023

De Vereniging voor Bestuurskunde (VB) organiseert de jaarlijkse Van Slingelandtlezing op donderdag 16 november 2023 om 16.30 uur, in de Commissarissenzaal van het Nutshuis, Riviervismarkt 5 te Den Haag.
 
De lezing wordt dit jaar verzorgd door professor Tamara Metze. Metze is hoogleraar Bestuurskunde bij de Afdeling Multi Actor Systemen van de Faculteit Techniek, Bestuur en Management aan de TU Delft. Metze is getraind als politicoloog en in Science and Technology Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Ze onderzoekt conflict en samenwerking in de governance van duurzaamheidsvraagstukken op gebied van energie en circulariteit. Zij besteedt daarbij aandacht aan de rol van grensobjecten, (visuele) framing, emoties, en kennis co-creatie.
 
Professor Derk Loorbach zal reflecteren op de lezing. Loorbach is directeur van DRIFT en hoogleraar sociaal-economische transities aan de faculteit Sociale Wetenschappen bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Loorbach is een van de grondleggers van de transitiemanagement-aanpak als een nieuwe manier van governance voor duurzame ontwikkeling.
 
U kunt zich aanmelden voor deze lezing door een mail te sturen naar info@bestuurskunde.nl.
Voor leden van de Vereniging voor Bestuurskunde is toegang gratis. Niet-leden betalen €40,-.