17 januari 2019 , De Prodentfabriek, Amersfoort

Verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar 2019

Op 17 januari 2019 wordt bekend wie de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar 2019 (JAVHJ2019) in de wacht sleept. De verkiezing is een initiatief van FUTUR, het landelijk netwerk voor jonge ambtenaren.

De finalisten
De strijd gaat dit jaar tussen drie finalisten: Bijou van Haren (Koninklijke Landmacht), Neeltje van der Heijden (gemeente ‘s-Hertogenbosch) en Brandon Pouw (provincie Zuid-Holland). Ze lieten zeven andere jonge ambtenaren achter zich op de selectiedag op 9 november. Een korte video-terugblik vind je hier. Stem nu op jouw favoriete finalist via deze link!

Het profiel van JAHVJ2019
We hebben te maken met een continu veranderende wereld. Nieuwe diensten, werkvormen en benodigde vaardigheden volgen elkaar in rap tempo op. De jonge professional die FUTUR dit jaar zoekt is helemaal op de hoogte van deze ontwikkelingen en trends en maakt voortdurend plannen om deze in te zetten. Dé jonge ambtenaar van het jaar 2019 is een ster in het creëren van ruimte voor innovatie en samenwerking én zorgt ervoor dat de beste ideeën ook daadwerkelijk leiden tot noodzakelijke innovaties binnen de overheid.

Jury JAVHJ
De jury van de verkiezing voor de JAVHJ2019 bestaat uit:

  • Marieke Wallenburg (juryvoorzitter), DG Overheidsorganisatie, ministerie BZK
  • Jacco Vonhof, directeur MKB-Nederland
  • Emine Özyenici, Overheidsmanager van het Jaar 2018
  • Steven Steenbergen, directeur Bestuursacademie Nederland
  • Tim Smit, voorzitter FUTUR 

FUTURPROOF-award
Deze avond wordt ook de FUTURPROOF-award uitgereikt. Deze award is voor de organisatie die het meest toekomstbestendig is door aan te sluiten bij de behoeften en ambities van de jongere generaties en hun kwaliteiten en zienswijze optimaal benutten. Voor deze prijs zijn de gemeente Deventer, provincie Overijssel en Rijkswaterstaat in de race.

De verkiezingsavond vindt plaats in De Prodentfabriek, een historische fabriek die deel uitmaakt van het project De Nieuwe Stad in Amersfoort. Meer informatie over deze verkiezing vind je op de website van FUTUR.