20 september 2017 - 21 september 2017 ,

VGS congres 2017

Untiteld
We kennen allemaal het bordje Untitled bij een kunstwerk in een museum. Een kunstwerk zonder naam, waar iedereen iets anders in ziet omdat de titel je niet stuurt. Mensen met verschillende achtergronden bedenken uiteenlopende namen en beelden hierbij. Zo ook met het VGS congres 2017 op woensdag 20 & donderdag 21 september; het zijn turbulente tijden, waar elke gemeentesecretaris anders tegenaan kijkt en op zijn/haar eigen manier mee omgaat.

Waarom doet de een x en de ander y? Waarom lukt het ene wel en het andere niet? En hoe blijven wij onszelf, als overheidsprofessionals, opnieuw uitvinden, nu en in de toekomst? Dat is de kernvraag van het VGS congres 2017!

Stel je open, deel ervaringen, laat je verrassen en leer van en met elkaar. Soms komen kansen en inzichten uit onverwachte hoek! Ondertussen leer je de Metropoolregio Amsterdam beter kennen. Nieuw dit jaar is dat alle gemeentesecretarissen één jong talent uit de eigen organisatie mee mogen nemen; weet jij al wie je mee neemt?

Metropoolregio Amsterdam
De host van het VGS Congres 2017 is de Metropoolregio Amsterdam (MRA). De MRA is het samenwerkingsverband van 33 gemeenten, de provincies Noord-Holland en Flevoland en de Vervoerregio Amsterdam. De gemeentesecretarissen van deze 33 gemeenten hebben een dynamisch, vernieuwend en prikkelend programma voorbereid. Zij heten jullie van harte welkom in het gevarieerde gebied, dat zich uitstrekt van IJmuiden tot Lelystad en van Purmerend tot de Haarlemmermeer.

Programma en locaties
Het VGS congres 2017 begint en eindigt met twee sprekers, die bereid zijn gevonden hun persoonlijke verhalen en visie op publiek leiderschap met ons te delen. Persoonlijke verhalen en persoonlijk leiderschap staan het gehele VGS Congres 2017 centraal. De dagvoorzitter op beide dagen is Bartho Boer, hoofd communicatie bij de NS.

De centrale congreslocatie voor beide dagen is het Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In samenwerking met verschillende partners staan er een aantal heel boeiende workshops op het programma. Het feestelijke avondprogramma vindt plaats op het strand van Bloemendaal en Zandvoort.

Op de tweede dag van het VGS Congres 2017 staan de aanwezige jonge talenten in de spotlights. Na de jaarlijkse ALV vindt de afsluiting plaats, waarna het VGS Congres 2017 eindigt met een gezamenlijke lunch. Schrijf jezelf én je jonge talent nu in en ontdek de diversiteit van de MRA!