31 oktober 2016 14:00-18:00 , Gemeente Zaanstad

Werken in de wijk en nieuwe vormen van lokale democratie

Werk jij voor de overheid, of ben je geïnteresseerd in het werk van de overheid? Zet jij je dagelijks in om de uitgedaagde overheid weer uitdagend te maken? Tijdens deze bijeenkomst gaat men in dialoog met elkaar over de eigentijdse overheid en de vragen die spelen in het veld. Wat zien we gebeuren – wat komt er op ons af (toekomst), wat is de vraag vanuit de wijk en wat betekent het voor het handelen van de publieke professionals in de praktijk – en wat hebben we daar met elkaar in te doen? Wat betekenen de nieuwe vormen van lokale democratie voor de werkzaamheden van de publieke professional?

De bijeenkomst start met een plenaire aftrap onder leiding van moderator Natasja van den Berg met inwoners, wijkmanagers, gemeentesecretaris Jan van Ginkel (Zaanstad) en wethouder Rita Visscher-Noordzij (Zaanstad) over ‘de nieuwe democratie in de praktijk en kijken in de toekomst’.

Tijdens een aantal tafelsessies kijken de deelnemers vervolgens met o.a. wijkmanagers van gemeente Zaanstad en andere organisaties naar de uitdagingen in de praktijk. Ga niet alleen in gesprek over de vraagstukken die liggen bij de professionals in Zaanstad maar benut deze kans om ook je eigen vragen te delen met anderen.

Deze bijeenkomst vloeit voort uit de online videocollegereeks Challenging Government (https://youtu.be/JN01kfQCTv4). Niet alleen wordt voortgeborduurd op dilemma’s in de praktijk maar ook de wetenschappers uit deze videoreeks zullen worden gevraagd een bijdrage te leveren aan deze bijeenkomst.

Programma
* 14:00 – 14:30 ontvangst
* 14:30 – 15:00 welkom met plenair interview
* 15:00 – 15:45 ronde 1 tafelsessies
* 16:00 – 16:45 ronde 2 tafelsessies
* 16:45 – 18:00 gezamenlijke afsluiting en borrel

Vraagstukken & thema’s
De vraagstukken en thema’s zijn o.a. opgehaald bij Zaanse wijkmanagers maar zijn ongetwijfeld ook toepasbaar binnen jouw gemeente of organisatie. Wie de workshops gaan geven en wat het definitieve vraagstuk per thema zal zijn wordt spoedig bekend gemaakt op de aanmeldpagina.