Platform O en Publiek Denken onderzoeken digivaardigheden ambtenaren

De i-samenleving ontwikkelt zich razendsnel. En dus heeft de overheid plannen om in de komende jaren de inzet van digitale middelen bij het werk van ambtenaren verder uit te breiden. Beschikken ambtenaren over de vaardigheden die noodzakelijk zijn om die digitale middelen te gebruiken? En wat kunnen HBO- en academische opleidingen doen om studenten beter op hun toekomstige werk voor te bereiden? Zou de overheid niet meer ict-specialisten in dienst moeten nemen om ook in de toekomst goed te kunnen functioneren?

Om een antwoord te krijgen op deze en andere vragen over de digivaardigheden van ambtenaren voeren platform O en Publiek Denken in samenwerking met onderzoeksbureau Overheid in Nederland een onderzoek uit. Bent u in dienst van een overheidsorganisatie en wilt u over dit onderwerp uw mening geven, klik dan hier.

Overheid in Nederland doet periodiek onafhankelijk onderzoek naar opvattingen zoals die leven in het openbaar bestuur. De resultaten zullen worden gepubliceerd op deze website en in een special en e-zine over de publieke professional, die door Publiek Denken in december worden uitgegeven.

Vond je dit artikel interessant? Lees alle artikelen van Marc Notebomer
Deel dit artikel

Er is 1 reactie op dit artikel

    Titus Mars

    Jammer: de vragen in de enquete hinken een beetje tussen “gemeente” en “overheid”: daat woedt het niet scherper van. 

    26 okt 2017