Shortlist Overheidsmanager van het Jaar bekend


De shortlist van kandidaten voor de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2019 is bekend. Uit de inzendingen zijn vijf overheidsmanagers geselecteerd voor de tweede ronde: de jurygesprekken. Na het gesprek tussen de ‘shortlisters’ en de jury wordt halverwege september bekend gemaakt wie de drie finalisten zijn. Deze drie finalisten worden vervolgens bezocht op hun werkplek door een afvaardiging van de jury. Op 19 november 2019 wordt bekend gemaakt wie de winnaar is. De genomineerden zijn:

Jury
Behalve voorzitter Jetta Klijnsma (commissaris van de Koning provincie Drenthe) bestaat de jury uit: Gerard Bakker (hoofddirecteur Dienst Justitiële Inrichtingen en Overheidsmanager van het Jaar 2017), Antje Dekker (secretaris-directeur Waterschap De Dommel), Paul Depla (burgemeester Breda), Sandra Groeneveld (hoogleraar Publiek Management, Universiteit Leiden), Bram de Klerck (directeur-generaal Algemene Bestuursdienst), José Manshanden (directeur Publieke Gezondheid van de GGD Amsterdam en Overheidsmanager van het Jaar 2015), Siebe Riedstra (secretaris-generaal ministerie van Justitie en Veiligheid) en Dwight van van de Vijver (adviseur (social) media bij de Politie).

  • Rosemarie Bastianen (directeur Eenvoudig Beter, ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties)
  •  Anne Coenen (directeur Maatschappelijke Ondersteuning in de Wijk, gemeente Rotterdam)
  • Rogér Pellemans (vestigingsdirecteur Detentiecentrum
  • Rotterdam en Zeist)
  •  Sylvo Thijsen (algemeen directeur Staatsbosbeheer)
  •  Bob Wiegerink (teamchef Specialistische Opsporing, Politie Eenheid Amsterdam)  

Lees hier meer over de kandidaten.

De Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar is een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM). De uitreiking van de Overheidsawards wordt mede mogelijk gemaakt door: Binnenlands Bestuur, FUTUR, Interprovinciaal Overleg (IPO), Koninklijk NEN, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Netwerk van Publieke Dienstverleners (NPD), Ordina, Publiek Denken en Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Vond je dit artikel interessant? Lees alle artikelen van: platform O
Deel dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*