Nominaties Beste Ambtenaar van het Jaar bekend

Publiek Denken top 100

De nominaties voor de Publiek Denken Top 100 van het Jaar 2018 zijn bekend. Welke ambtenaar maakt kans om Beste Ambtenaar te worden en volgtde winnaar van vorig jaar Hedzer Pathuis op? Stemmen kan op de website van Publiek Denken tot en met woensdag 31 oktober 18.00 uur. Ook is het mogelijk om via Facebook, Linkedin en Twitter een stem uit te brengen.

Hedzer Pathuis (tweede van rechts) met eerdere winnaar Hans Damen (l.), Sabine Kern en Sjors van Duren (r).

Op Facebook en Twitter gebruikt u de #PDTop100 gevolgd door de naam van een genomineerde ambtenaar. Leden van de Linkedin-groep Publiek Denken kunnen daar hun stem laten horen. Niet alleen ambtenaren en collega’s mogen stemmen op hun favoriete kandidaat maar ook inwoners en het bedrijfsleven.

Na 31 oktober worden alle stemmen geteld. Dat levert een ranking per categorie op. De nummers 1 en 2 van elke categorie worden voorgelegd aan een deskundige jury onder leiding van Han Polman, commissaris van de Koning in Zeeland en voorzitter van de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB), die uiteindelijk de overall nummer 1, 2 en 3 kiest. Voor de complete lijst van de PD Top 100 worden alle categorieën bij elkaar genomen, waardoor er een lijst van nummer 1 t/m 100 ontstaat. De nummer 1 van deze lijst is de publiekswinnaar (heeft de meeste stemmen). Op deze manier hebben we meerdere prijzen te vergeven: de winnaar van de PD Top 100 (aangewezen door de jury) en de publiekswinnaar (de ambtenaar met de meeste online stemmen).

Vond je dit artikel interessant? Lees alle artikelen van: Marc Notebomer
Deel dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*