16 mei 2017 15:00 uur , Den Haag

Dialoogtafel Sociaal domein

Op de thee bij O

Op 16 mei aanstaande organiseert platform O in samenwerking met uitgever Publiek Denken een dialoogtafel over het sociaal domein. Deze dialoogtafel, waar je vragen mag stellen en vanaf de zijlijn mee mag discussiëren, is bij uitstek geschikt om te netwerken en inspiratie op te doen voor een toekomstige bijdragen aan O. Ligt het sociaal domein je na aan het hart? Meld je dan aan via redactie@platformoverheid.nl. Ken je iemand anders waarvan je weet dat hij/zij dit niet mag missen? Deel dan dit bericht. Ben je niet in de gelegenheid af te reizen naar Den Haag om de dialoog bij te wonen? Je hebt de mogelijkheid de discussie live te volgen via Facebook: @PubliekDenken

Inhoud dialoogtafel
Sinds 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen. Deze decentralisaties bieden gemeenten de mogelijkheid een coherent beleid te voeren bij de zorg en ondersteuning aan de kwetsbare groepen in onze samenleving maar vergen een flinke cultuurverandering. Om de uitdagingen die de decentralisaties nog steeds met zich mee brengen adequaat het hoofd te blijven bieden is het gezamenlijke programma Sociaal domein gestart waarin Rijk en gemeenten met hun ketenpartners op zoek gaan naar mogelijke oplossingen vanuit de leefwereld van de burger.

Tijdens de dialoogtafel willen we ingaan op de dilemma’s en knelpunten, waar ze zich bevinden en deze benoemen. Vanzelfsprekend zijn er ook volop kansen. Waar signaleren we die? Hoe kunnen we daar het beste op inspelen?

Waar gaat het wel goed en hoe kunnen we daarvan leren?

Beoogde panelleden:

  • Christien Bronda, directeur Participatie en decentrale voorzieningen bij het ministerie van SZW
  • Job Cohen, voorzitter Cedris of directeur Jan-Jaap de Haan
  • Titus Livius, directeur Bestuur en Financiën bij het ministerie van BZK
  • Pieter Hilhorst, politicoloog en publicist
  • Ron Scholte, hoogleraar Zorg voor de Jeugd bij Tilburg University
  • Illya Soffer, directeur Ieder(in) netwerk voor mensen met een beperking of een chronisch ziekte
  • Duco Stuurman, directeur Jeugd, Zorg en Onderwijs gemeente Amsterdam
  • Claire Vlug, bestuurder Jeugdbescherming Regio Amsterdam

Van de discussie wordt een journalistiek verslag gemaakt en gepubliceerd in Publiek Denken op 20 juni aanstaande en de websites Publiekdenken.nl en Platformoverheid.nl.