14 november 2016 , Ridderzaal, Den Haag

Overheidsawards

Op maandag 14 november 2016 zal tijdens de Overheidsawards in de Ridderzaal bekend worden gemaakt welke van de drie finalisten zich de beste overheidsorganisatie van het jaar 2016 mag noemen. Ook wordt tijdens de Overheidsawards de Overheidsmanager van het jaar verkozen.

De Verkiezing Overheidsorganisatie van het jaar draagt bij aan transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur, door goede initiatieven voor het voetlicht te brengen. Deze initiatieven zijn een bron van professionele trots en dienen ter inspiratie voor iedereen die op zoek is naar manieren om het functioneren van publieke organisaties te verbeteren.

De jury van de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2016 bestaat uit:
Ank Bijleveld-Schouten, commissaris van de Koning Provincie Overijssel
Jannine van den Berg, politiechef Landelijke Eenheid
Maarten Hajer, Professor of Urban Futures
Siebe Riedstra, secretaris-generaal ministerie van Veiligheid en Justitie
Albertine van Vliet-Kuiper, waarnemend burgemeester gemeente Gooise Meren
Loes Mulder, directeur-generaal van de algemene bestuursdienst

Welke overheidsmanager weet de beste prestaties uit zijn organisatie te halen? Ken jij een overheidsmanager die constant werkt aan de juiste opgave? Nomineer hem of haar dan als overheidsmanager van het jaar!

De Verkiezing overheidsorganisatie van het jaar is een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) in samenwerking met Unie van Waterschappen, Verenging voor Bestuurskunde, IPO, BZK, ICTU, VNG en KING. De verkiezing overheidsmanager van het jaar. De verkiezing overheidsmanager van het jaar wordt mede mogelijk gemaakt door de VOM, de Rijksoverheid, de Arbounie, Conclusion, EY, Hpv, Huis ter Duin, Kring van Provinciesecretarissen, VGS, Binnenlands Bestuur en Publiek denken.