Alliantie Burgers Voorschoten overhandigt Jaarrapport aan de Nationale Ombudsman


Op woensdag 7 juli jl. heeft Rob van Engelenburg het jaarrapport 2020-2021 van de Alliantie Burgers Voorschoten (ABV) overhandigd aan Joyce Sylvester, de substituut Nationale Ombudsman.

Het rapport beschrijft de activiteiten van ABV in de periode van mei 2020 tot en met juni 2021. Na het fotomoment spraken Van Engelenburg en Sylvester uitgebreid over de meerwaarde van samenwerking tussen overheden en burgers en de knelpunten van die samenwerking in de praktijk. Daarnaast bespraken zij aspecten van de woningproblematiek in Voorschoten.

De overhandiging van het jaarrapport vond plaats op het terrein van de Rijnlandroute, waar een geslaagd burgerinitiatief van ABV leidde tot een boortunnel onder Voorschoten door. Daarbij werden eveneens andere ideeën van het burgerinitiatief opgenomen in het definitieve wegontwerp, zoals een verdiepte ligging en compacte aansluitingen op de A4.

ABV is geen traditioneel burgerinitiatief dat zich inzet voor één centraal thema, maar een scala aan onderwerpen behandelt. Het komt op voor burgers en burgerparticipatie, met als doelstelling de kwaliteit van beleid en bestuur te verhogen. ABV organiseert maandelijks een digitale burgerpeiling, waarmee het onder meer sterke en zwakke punten van wijken in kaart brengt, verkeerszaken aankaart en identificeert wat Voorschoten kenmerkt.

Lees hier het jaarrapport van de Alliantie Burgers Voorschoten

Vond je dit artikel interessant? Lees alle artikelen van: platform O
Deel dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*