Anne Langenesch Beste Ambtenaar van het Jaar 2018

Winnaar PD Top 100 bekend

Anne Langenesch is de winnaar van de Publiek Denken Top 100 Beste Ambtenaar van het Jaar 2018. Dat heeft juryvoorzitter Han Polman vanavond bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het stadskantoor van de gemeente Utrecht. Als programmamanager Omgevingswet in de gemeente Zaanstad heeft Langenesch een voorbeeldfunctie. Vanuit andere Nederlandse gemeenten komt men kijken hoe Zaanstad met de Omgevingswet omgaat. Volgens de jury is Langenesch een uitmuntende ambtenaar die medewerkers en partners heel snel meekrijgt en met elkaar in gesprek weet te krijgen. En dat past in de transitie die nu gaande is tussen overheid, externe partijen en bewoners.

De tweede plaats in de PD Top 100 gaat naar Erik Masthoff, directeur Zorg en Behandeling, Dienst Justitiële Inrichtingen, Penitentiaire Inrichting Vught. Op de derde plaats is geëindigd Marieke Jakobsen, beleidsmedewerker Slachtofferbeleid op het ministerie van Justitie en Veiligheid. Tessa Martens, clusterhoofd Consulaire aangelegenheden en reisadviezen op het ministerie van Buitenlandse Zaken is de winnaar van de PD Top 100 Publieksprijs. Zij heeft de meeste stemmen weten te verzamelen van de meer dan 11.000 stemmen die zijn uitgebracht.

Jury
De jury van de PD Top 100 Beste Ambtenaar 2018 wordt voorgezeten door Han Polman, commissaris van de Koning in Zeeland en voorzitter van de ROB. Verder nemen in de jury zitting: Eveline de Kruijk (secretaris-directeur van Waterschap Drents Overijsselse Delta), Ida Oostmeijer-Oosting (gemeentesecretaris gemeente Emmen), Hedzer Pathuis (winnaar 2017 en projectmanager stationsgebied gemeente Utrecht), Peter Reesink (hoofddirecteur Personeel van het ministerie van Defensie), Hans Schutte (directeur-generaal van de Dienst Uitvoering Onderwijs), Monique Vogelzang (inspecteur-generaal van het Onderwijs) en Ellen Viergever (hoofd afdeling Organisatiebeleid van het ministerie van BZK).

Over de PD Top 100
De Publiek Denken Top 100 Beste Ambtenaar van het Jaar 2018 is een initiatief van uitgever Publiek Denken, i.s.m. het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de gemeente Utrecht en Leeuwendaal. In 2018 is de verkiezing nu voor de achtste keer georganiseerd. Met deze verkiezing wordt de aandacht gevestigd op een beroepsgroep die vooral achter de schermen opereert.

Vond je dit artikel interessant? Lees alle artikelen van: Marc Notebomer
Deel dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*