Jolanda van Tongeren Ambtenaar van het Jaar


Jolanda van Tongeren, strategisch adviseur Business Accounting van de gemeente Almere, is de winnaar van de Publiek Denken Top 100 Ambtenaar van het Jaar 2019. Dat heeft juryvoorzitter Eveline de Kruijk gisteravond bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Inntel Hotel in de gemeente Zaanstad. Niet alleen beschikt Van Tongeren over het vermogen om maatschappelijke opgaven in overeenstemming te brengen met de publieke belangen, ook excelleert ze in haar werk achter de schermen. Complexe opgaven vertaalt ze eenvoudig, en daar waar nodig helpt zij collega’s met de impact van een goede verantwoording.

De tweede plaats in de PD Top 100 gaat naar Mohamed Hoesein, manager Jobhunters  van de gemeente Amsterdam. Op de derde plaats is geëindigd Dennis van Heteren, programmamanager Omgevingswet van de gemeente Emmen. Hij is ook de winnaar van de Publiek Denken Top 100 Publieksprijs. Van de ruim 14.000 stemmen heeft hij de meeste gekregen.

Jury
De jury van de PD Top 100 Ambtenaar 2019 werd voorgezeten door Eveline de Kruijk, secretaris-directeur van waterschap Drents Overijsselse Delta. Verder namen in de jury zitting: Wim Brenkman (secretaris-directeur provincie Drenthe), Jelle van Haaster (Onderzoeker Cyber Operations bij het ministerie van Defensie en Jonge Ambtenaar van het Jaar 2017), Carsten Herstel (directeur-generaal Sociale Zekerheid en Integratie bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Anne Langenesch (programmamanager Omgevingswet van de gemeente Zaanstad en Ambtenaar van het Jaar 2018), Abdou Najib (gemeentesecretaris Baarn), Karin Sleeking (directeur A&O fonds Gemeenten) en Martijn van der Steen (bijzonder hoogleraar bij Erasmus Universiteit Rotterdam, co-decaan en adjunct-directeur bij NSOB).

Vond je dit artikel interessant? Lees alle artikelen van: platform O
Deel dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*