Podcast Geen zorgen voor morgen

Hoopvolle inzichten over bestaanszekerheid

De nieuwe podcastserie Geen zorgen voor morgen neemt je mee in de inspirrerende wereld achter bestaanszekerheid. Deze serie belicht acties die direct de bestaanszekerheid van mensen kunnen verbeteren en biedt daarnaast perspectieven voor de lange termijn. In de eerste aflevering spreken rechter Erik Boerma, lector Nadja Jungmann en ervaringsdeskundige Stella de Swart over het onderwerp schulden.

Geen zorgen voor morgen is een hoopvolle podcast over acties die de bestaanszekerheid van mensen kan vergroten en een perspectief bieden voor de langere termijn. Ervaringsdeskundigen vertellen hun verhaal, soms vanuit een professioneel perspectief en soms vanuit eigen ervaring. Want in mensenlevens gebeuren nou eenmaal blije en droevige dingen.

• Erik Boerma is sinds 2022 directeur Klant en Keten bij IVO rechtspraak. Erik studeerde rechten in Amsterdam en werd daarna rechter bij de rechtbank Oost-Brabant.

• Nadja Jungmann is sinds 2010 lector ‘Schulden en Incasso’ bij Hogeschool Utrecht en in september 2022 benoemd als bijzonder hoogleraar bijzondere aspecten van het privaatrecht (specialisatie schuldenproblematiek) aan de Universiteit van Amsterdam. Nadja combineert haar lectoraat met haar rol als adviseur en trainer bij Social Force. Daarnaast is ze lid van de Raad van Advies van de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet en de erkenningscommissie van Movisie.

• Stella de Swart is auteur, spreker en armoede- en schuldenexpert. Als adviseur en spreker bestrijdt Stella armoede, schulden en eenzaamheid als maatschappelijke problemen en inspireert door het bieden van creatieve en praktische oplossingen. In 2021 publiceerde Stella het bestseller boek “Armoede krijg je gratis”, waarin ze haar persoonlijke strijd tegen armoede deelt en inzichten biedt voor getroffenen en professionals in het sociale domein.

Thema’s
In de podcast komen naast schulden ook andere belangrijke thema’s voorbij, zoals armoede, wonen en gezondheidszorg. Aan het woord  komen experts, professionals en ervaringsdeskundigen zoals Erik Dannenberg (voorzitter Divosa), Fred Dukel (directeur sociaal domein gemeente Den Haag), Erik Gerritsen (directievoorzitter woningcorporatie Ymere en voorheen secretaris generaal van het ministerie van VWS), Jessica van Hinthem (initiatiefnemer en oprichtster van het Beleefhuis Nijmegen) en meer.

Meer informatie
Geen zorgen voor morgen is een initiatief van Morgens en wordt gepresenteerd door Anna Veltkamp. Morgens begeleidt organisaties, teams en medewerkers bij het verbeteren van processen, samenwerking, prestaties en structuur. Voor meer informatie over de podcast kun je contact opnemen met Anna Veltkamp of Joyce Luk. Geen zorgen voor morgen is ook op Spotify te beluisteren.

Vond je dit artikel interessant? Lees alle artikelen van: Morris de Moor
Deel dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*