Shortlist Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar bekend


De shortlist kandidaten van de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar voor 2018 is bekend. De volgende vijf kandidaten zijn geselecteerd voor de tweede ronde:

  • Zeger Baelde – Directeur Bedrijfsvoering, RDW
  • Desirée Curfs – Directeur Stroomopwaarts
  • Rob Keet – Teamleider Grootschalig Optreden, Nationale Politie (eenheid Noord-Holland)
  • Abigail Norville – Directeur Human Resources, Ontwikkeling, Communicatie en Juridische Zaken, gemeente Rotterdam
  • Emine Özyenici – Directeur Informatievoorziening en Inkoop, ministerie van Veiligheid en Justitie

Halverwege september worden de drie finalisten bekendgemaakt. Op 19 november 2018 wordt één van de hen gekozen tot Overheidsmanager van het Jaar. Vorig jaar werd de verkiezing gewonnen door Gerard Bakker zie foto), bestuursvoorzitter van het COA en sinds 1 juli hoofddirecteur van de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Over de Verkiezing
De Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar volgt al meer dan twintig jaar de beste managers van de Nederlandse overheid op de voet. Het thema van deze editie is ‘Leider in Verbinding’. Behalve voorzitter Jetta Klijnsma (commissaris van de Koning Provincie Drenthe) bestaat de jury uit Jannine van den Berg (politiechef Landelijke Eenheid), Antje Dekker (secretaris-directeur Waterschap De Dommel), Paul Depla (burgemeester Breda), Sandra Groeneveld (hoogleraar Publiek Management, Universiteit Leiden), Bram de Klerck (directeur-generaal Algemene Bestuursdienst), Siebe Riedstra (secretaris-generaal Ministerie van Justitie en Veiligheid) en Arre Zuurmond (ombudsman metropool Amsterdam, Overheidsmanager van het Jaar 2016).

De Verkiezing Overheidsmanager is een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) en wordt mede mogelijk gemaakt door: Binnenlands Bestuur, Ernst & Young (EY), Handvest Publiek Verantwoorden (HPV), Huis ter Duin, Interprovinciaal Overleg (IPO), ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Ordina, Publiek Denken, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM).

 

Vond je dit artikel interessant? Lees alle artikelen van: platform O
Deel dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*