VU Divosa collegereeks 2020


Gemeenten willen een ‘responsieve overheid’ zijn en (meer) aansluiten op de leefwereld van burgers. Waardoor worden ze belemmerd? Kunnen we die obstakels uit de weg ruimen of omzeilen? In de VU Divosa Collegereeks gaan topwetenschappers op zoek naar de ingesleten patronen in het sociaal domein, en hoe ze te doorbreken.

De transformatie in het sociaal domein gaat gemeenten niet makkelijk af, dat blijkt wel uit de periode sinds de decentralisaties. Maar, zo blijkt ook uit de afgelopen jaren, transformeren is wel mogelijk. Daarvoor is het essentieel om vaste patronen te kunnen doorbreken. Vaste patronen in de manier van werken, van kijken naar problemen, burgers, collega’s en samenwerkingspartners.

De VU Divosa Collegereeks  bestaat uit 5 avonden met elk 2 colleges, waarin wetenschappers reflecteren op de dagelijkse praktijk in het sociaal domein. De vraag wordt onderzocht welke vaste patronen de transformatie belemmeren en wat we daaraan kunnen doen. Elk college biedt ruimte voor interactie tussen sprekers en deelnemers. Colleges sluiten aan bij actuele vragen en transformatie-initiatieven van deelnemers. De reeks eindigt met de lessons learned, op basis van wetenschap én ervaringen uit de praktijk.

Zie hier meer informatie over de collegereeks

Vond je dit artikel interessant? Lees alle artikelen van: platform O
Deel dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*