Zomeravond met Uri Rosenthal


Uri Rosenthal is een bestuurskundige bij uitstek: wetenschapper, consultant en bewindspersoon in één. Hij verenigt in zijn persoon en in zijn carrière drie perspectieven op maatschappelijke vraagstukken en is daarmee een metafoor voor de bestuurskunde. Op 1 juli organiseren de Vereniging voor Bestuurskunde en de NSOB een Zomeravond met Uri Rosenthal.

De avond staat in het teken van de memoires van Rosenthal. Centrale vraag is wat het samenbrengen van de perspectieven Waarnemer, adviseur, beslisser op maatschappelijke vraagstukken brengt. Wat is de toegevoegde waarde van de multidisciplinaire aard van de Bestuurskunde? Ook kijken we kritisch naar de actuele ontwikkelingen in het vakgebied: specialiseren we ons te veel? Zijn we nog wel bruggenbouwers? Is er nog genoeg kruisbestuiving?

‘Zijn bestuurskundigen nog wel bruggenbouwers?’

Ook wordt stilgestaan bij de manier waarop verschillende generaties bestuurskundigen tegen het vakgebied aankijken en het beoefenen. Aan het woord komen vertegenwoordigers uit de wetenschap, consultancy en politiek: Sander Dekker, Mark Bovens en Erwin Muller. Ook zal Rosenthal zelf in gesprek gaan met jonge vertegenwoordigers van de drie perspectieven, onder andere Floor Vermeulen en Janine Mulder. Paul Frissen zal de avond in goede banen leiden en Paul ’t Hart sluit de zomeravond af, gevolgd door een zomerborrel op het terras.

Toegangsprijs deelnemers: VB leden 7,50 euro, niet-leden 12,50 euro. Aanmelden? Klik hierWil je lid worden van de Vereniging voor Bestuurskunde en gebruik maken van het gereduceerde tarief? Neem contact op met VB-secretaris Tom Overmans, via secretaris@bestuurskunde.nl.

Vond je dit artikel interessant? Lees alle artikelen van: platform O
Deel dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*