De rol van de gemeenteraad

VB Lokaal bestuur in perspectief

De gemeenteraad is de lokale volksvertegenwoordiging. Raadsleden laten de problemen, wensen en ideeën uit de samenleving doorklinken in beleid. Formeel zijn ze de opdrachtgever van het college van burgemeester en wethouders. Wat is de praktijk? Welke middelen heeft de gemeenteraad om zijn rol te vervullen en in welke mate maakt de raad hier goed gebruik van? In deel 4 van Lokaal bestuur in perspectief gaat Harmen Binnenma hierop in.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 organiseert de Vereniging Bestuurskunde (VB) samen met het Kenniscentrum Decentraal Bestuur een serie van 20 korte online colleges (10-15 min.) waarin onderzoekers en praktijkexperts hun licht laten schijnen op uiteenlopende actuele aspecten van het lokaal bestuur en de lokale politiek.

Hiermee wil VB voorzien in de kennisbehoefte van studenten, betrokkenen uit het lokaal bestuur en journalisten. VB bouwt voort op de eerdere Special-State-Of Science reeks met bestuurskundige lessen in de Covid-19 crisistijd.

Vond je dit artikel interessant? Lees alle artikelen van: platform O
Deel dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*