Finalisten bekend: CJIB, gemeente Tilburg en ProRail

Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar

De finalisten van de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar voor 2019 zijn bekend. Uit tien kandidaten heeft de jury gekozen voor: Centraal Justitieel Incasso Bureau, gemeente Tilburg en ProRail. Deze organisaties gaan met elkaar de strijd aan in de finale, die op 19 november aanstaande wordt gehouden in de Ridderzaal. Op 9, 16 en 30 oktober ontvangen de finalisten een delegatie van de jury tijdens een werkbezoek. Tijdens het werkbezoek krijgen de finalisten de kans om de jury ervan te overtuigen dat hun organisatie ‘de beste’ is.

De Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar heeft als doel om goede initiatieven binnen het openbaar bestuur voor het voetlicht te brengen en professionele trots te stimuleren. Ook draagt de verkiezing bij aan transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur, door goede initiatieven breed te delen.

In de jury van de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar hebben zitting:

  • Jan van Zanen (voorzitter): burgemeester gemeente Utrecht & voorzitter VNG
  • Jan Herman de Baas: kwartiermaker Regio Arnhem – Nijmegen
  • Ingrid Geveke: gemeentesecretaris gemeente Zwolle
  • Arjen Littooij: algemeen directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond
  • Mirko Noordegraaf: vice-decaan Maatschappelijke impact van de faculteit Recht, Economie & Bestuur en Organisatie en voorzitter VB
  • Brandon Pouw: Jonge Ambtenaar van het Jaar 2019
  • Piet Sennema: secretaris-directeur Waterschap Aa en Maas
  • Sylvo Thijsen: algemeen directeur Staatsbosbeheer
  • Tjark Tjin-A-Tsoi: directeur-generaal CBS
  • Marieke van Wallenburg: directeur-generaal Overheidsorganisatie ministerie van BZK

De Verkiezing Overheidsorganisatie van het Jaar is een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De VOM organiseert de Overheidsawards in samenwerking met: Binnenlands Bestuur, FUTUR Jonge Ambtenaren Netwerk, ICTU, Interprovinciaal Overleg (IPO), NEderlandse Norm (NEN), Netwerk Publieke Dienstverleners (NPD), Ordina, Publiek Denken, Unie van Waterschappen (UvW), Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Vereniging voor Bestuurskunde (VB).

Bekijk de website voor meer informatie over de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2019: www.overheidsawards.nl of volg ons op Twitter, Facebook en LinkedIn

Vond je dit artikel interessant? Lees alle artikelen van: platform O
Deel dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*