Laatste Ambtenaar 2.0-dag


De tiende en laatste Ambtenaar 2.0-dag vindt dit jaar plaats in de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Justitie en Veiligheid op de Turfmarkt in Den Haag op vrijdag 12 oktober.

In de afgelopen 10 jaar heeft het netwerk Ambtenaar 2.0 veel innovaties in de samenleving en bij de overheid een podium gegeven. En vele creatieve, innovatieve en leuke ambtenaren uit binnen- en buitenland pakten het podium en gaven het netwerk smoel en kleur. Duizenden ambtenaren van de rijksoverheid, gemeenten en provincies en andere kennisdelers hebben de afgelopen tien jaar kennis gedeeld, genetwerkt en slim met elkaar samengewerkt. Er zijn relaties en nieuwe netwerken ontstaan en er is zelfs een huwelijk gesloten tijdens een Ambtenaar 2.0-dag.

Tien jaar is een goed moment om een grote strik om Ambtenaar 2.0 te doen. Ambtenaar 2.0 heeft een belangrijke rol vervuld bij het gebruik van nieuwe werkmethodes en de digitalisering van de overheid, die inmiddels gemeengoed zijn. Een goed moment om te stoppen dus en ruimte te geven aan nieuwe initiatieven binnen de overheid.

Nog één keer komen we bij elkaar als netwerk met méér dan 10.000 leden. Mensen die hart hebben voor de publieke zaak en zich inzetten voor een betere en leukere overheid. Een uniek netwerk! Wil je deze bijzondere laatste dag zelf meemaken? Meld je dan aan via http://a20dag.pleio.nl Daar vind je ook het programma. De deelname is gratis maar het aantal deelnemers is beperkt dus wees er snel bij.

Vond je dit artikel interessant? Lees alle artikelen van: platform O
Deel dit artikel

Er zijn 4 reacties op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

  ">Henny Nossent
  Onderzoeker

  Ambtenaar 2.0 er kan m.i beter Ambtenaar -/-10 staan en dan blijf ik nog coulant, dit hele gebeuren is waarschijnlijk een geweldig project voor de Ambtenaar onderling geweest. Maar richting de kritische burger totaal niet! het is zoals onder of bovenstaande schijfster ook aangeeft, voor de burger alleen maar moeilijker om aandacht te vragen voor misstanden in het systeem van de overheid. Er is m.i. geen innovatieve en burgervriendelijk systeem. Het doel is, om het je zo moeilijk mogelijk te maken, en vooral heel hèèl hèèl erg burger onvriendelijk. Een betere en leukere overheid? Waar kan ik die vinden, hoor graag bij wie ik mij kan aanmelden. En wanneer er een nieuw project opgestart gaat worden nu Ambtenaar 2.o gaat stoppen, dan hoop ik dat in het nieuwe project er ook ruimte is voor de kritische burger!

  06 okt 2018
  ">Esther Benard
  In ieder geval GEEN ambtenaar ;)

  Het is net de slager die zijn eigen vlees keurt. Van gemeenschapsgeld hebben ambtenaren weer leuke, gratis bijeenkomsten gehad, waar zogenaamd creatieve en innovatieve projecten zijn ontstaan en gerealiseerd. Ze vergeten alleen een heel belangrijk component van deze zogenaamde 2.0 ambtenaren, kan de burger dit merken in de praktijk? Ik niet in ieder geval! Mijn e-mail adres is bekend… ik nodig graag de creatieve, innovatieve ambtenaar uit. Ik heb twee procedures al jaren lopen… en ik ben de creatieve, innovatieve ambtenaar nog geen één keer tegengekomen.

  06 okt 2018
  ">Esther Benard
  In ieder geval GEEN ambtenaar ;)

  Goh, dit is wel heel bijzonder om te lezen… hoe komt het dat ik als burger helemaal niets merk van de zogenaamde innovatieve, creatieve ambtenaar? Maar in verschillende zaken nog steeds tegen bureaucratische, stroperige systemen aanloop met ambtenaren die maar met één ding bezig zijn ‘zichzelf aan het werk houden’. En de burger tegen muren aan laten lopen, met de gedachten dat de burger het uiteindelijk opgeeft.

  06 okt 2018
  ">Henny Nossent

  Geachte mevrouw Bernard, u hebt helemaal gelijk, ook ik heb nog nooit een innovatieve en leuke overheid ontdekt. Het is een stroperig en ondoordringbaar fort. Waar je niet kritisch mag zijn als Burger, suc6 met uw strijd!

  06 okt 2018