MOOC Digitalisering doet ertoe: inzicht Digitale grondrechten online


Hoe kunnen we technologie op een ethisch verantwoorde wijze inzetten zodat onze digitale grondrechten zijn beschermd? Deze vraag staat centraal in het vandaag verschenen vijfde inzicht van de Massive Open Online Course (MOOC)  Digitalisering doet ertoe.

Wouter Welling gaat in gesprek met Touria Meliani, wethouder Digitale Stad van Amsterdam, over de vraag of de gemeente zich bezighoudt met digitale grondrechten. Met Hans de Zwart, directeur bij Bits of Freedom, spreekt hij over de ethische aspecten die het gebruik van technologie met zich meebrengt. Tot slot gaat Welling in gesprek met Jeroen van den Hoven, professor Ethics and Technology bij de TU Delft, over een model dat hij heeft ontwikkeld, waarin verschillende ethische waarden worden toegepast in de ontwikkeling van technologie.

Bekijk inzicht #5:

De MOOC  Digitalisering doet ertoe is mogelijk gemaakt door de directie Informatiesamenleving en Overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Bekijk ook inzicht #1 over digitale identiteit, inzicht #2 over digitale inclusie, en inzicht #3 over leren van platformen, en inzicht #4 over de rol van het algoritme.

Vond je dit artikel interessant? Lees alle artikelen van: platform O
Deel dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*