MOOC Digitalisering doet ertoe: inzicht Generieke digitale infrastructuur online


Wat voor infrastructuur zit er achter voorzieningen als DigiD, MijnOverheid en Ondernemersplein? En hoe kan de overheid deze infrastructuur met behulp van nieuwe technologieën inzetten om haar dienstverlening te verbeteren? Deze vragen staan centraal in het vandaag verschenen zesde inzicht van de Massive Open Online Course (MOOC)  Digitalisering doet ertoe.

De Generieke Digitale Infrastructuur (GDI) van de overheid speelt een grote rol bij de toegang tot en uitwisseling van gegevens. Deze digitale snelweg moet ervoor zorgen dat burgers en bedrijven op een logische manier zaken kunnen doen met de overheid. Denk aan het veilig en betrouwbaar inloggen bij (semi-)overheidsorganisaties en de beschikbaarheid van een aantal basisgegevens voor het gebruik in overheidsprocessen.

Wouter Welling gaat in dit inzicht in gesprek met Yvonne van der Brugge-Wolring, algemeen directeur bij Logius, over de definitie en het belang van de GDI. Daarnaast gaat hij langs bij Maarten Schurink, secretaris-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) om bestaande uitdagingen te inventariseren en hiervoor oplossingen te vinden.

Bekijk inzicht #6:

De MOOC  Digitalisering doet ertoe is mogelijk gemaakt door de directie Informatiesamenleving en Overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Bekijk ook inzicht #1 over digitale identiteit, inzicht #2 over digitale inclusie, inzicht #3 over leren van platformen, inzicht #4 over de rol van het algoritme, en inzicht #5 over digitale grondrechten.

Vond je dit artikel interessant? Lees alle artikelen van: platform O
Deel dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*