Op 26 september vindt de Nacht van de Integriteit 2018 plaats. Tijdens de nacht spreken dagelijkse bestuurders van decentrale overheden met elkaar en met experts over de vraag hoe zij hun bijzondere verantwoordelijkheid voor de integriteit van het openbaar bestuur goed kunnen vormgeven.

De ‘Nacht’ sluit aan bij de actualiteit. Veel gaat goed maar ook regelmatig gaat het mis. De ene keer is er werkelijk wat aan de hand, de andere keer blijkt een beschuldiging onterecht te zijn, maar staat die al wel in de krant. Hoe kunt u proactief en reactief als voorzitter van een Waterschap de verantwoordelijkheid voor een integer bestuur goed invullen? Wat zijn de handelingsperspectieven? Mist u bevoegdheden? Hoe gaat u om met de ‘onaantastbare bestuurder’? Allemaal facetten die bij uw rol komen kijken en waar genoeg kennis over te delen en op te halen is.

Panel en lezingen
Minister Ollongren spreekt in het begin van de bijeenkomst. Na haar optreden volgt een paneldebat die met u en met elkaar discussiëren over de (on-) mogelijkheden om de bestuurlijke integriteit te bevorderen. Tot slot houdt Joris Lammers een lezing over sociaalpsychologische mechanismen van macht en hoe hierop in te spelen. Lammers is gedragswetenschapper aan de Universität zu Köln. Professor Zeger van der Wal van de Ien Dales Leerstoel van het CAOP is weer uw nachtvoorzitter.

Exclusief
De ‘Nacht’ is exclusief voor dagelijks bestuurders van decentrale overheden zodat u openlijk met elkaar kunt uitwisselen over goede ervaringen en dilemma’s. De bijeenkomst is een activiteit van het Netwerk Weerbaar Bestuur op verzoek van BZK. De organisatie ligt in handen van VNG, IPO, UvW, de Ien Dales Leerstoel en het CAOP.

Aanmelden
De Nacht van de Integriteit vindt ditmaal plaats bij de Unie van Waterschappen in Den Haag op woensdagavond 26 september van 19.00 – 21.00 uur.

Aanmelden is mogelijk via de website van het CAOP.