Opgavegericht werken

VB Lokaal bestuur in perspectief

Grote maatschappelijke problemen openbaren zich het duidelijkst in gemeenten en ook daar wordt het eerst naar oplossingen gezocht. We hebben het dan vaak over maatschappelijke opgaven, zoals woningnood, armoede, of klimaatproblemen. Om die aan te pakken werken gemeenten opgavegericht. Opgavegericht werken is een grote trend, maar wat is het precies? Wat is er voor nodig dat het niet bij vage beleidsplannen blijft? Tom Overmans legt uit wat nodig is om van opgavegericht werken een succes te maken.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 organiseert de Vereniging Bestuurskunde (VB) samen met het Kenniscentrum Decentraal Bestuur een serie van 20 korte online colleges (10-15 min.) waarin onderzoekers en praktijkexperts hun licht laten schijnen op uiteenlopende actuele aspecten van het lokaal bestuur en de lokale politiek.

Hiermee wil VB voorzien in de kennisbehoefte van studenten, betrokkenen uit het lokaal bestuur en journalisten. VB bouwt voort op de eerdere Special-State-Of Science reeks met bestuurskundige lessen in de Covid-19 crisistijd.

Vond je dit artikel interessant? Lees alle artikelen van: platform O
Deel dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*