Overheidsawards uitgereikt

Winnaars zijn Gerard Bakker (COA) en Staatsbosbeheer

Gerard Bakker, bestuursvoorzitter van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), heeft de prijs voor Beste Overheidsmanager van het Jaar gewonnen. Hij ontvangt de award omdat hij ondanks de enorme complexiteit van de opgave en de grote politieke en maatschappelijke impact de hoge instroom van asielzoekers in 2015 en 2016 op een verbindende en energieke manier het hoofd heeft geboden.

De prijs voor Beste Overheidsorganisatie van het Jaar gaat naar Staatsbosbeheer. De organisatie weet op een toekomstbestendige manier de belangen van bewoners, recreanten en het milieu met elkaar te verbinden. Door slim gebruik te maken van schaarse grondstoffen draagt Staatsbosbeheer bij aan de circulaire economie en verwezenlijken ze social return door samenwerkingen aan te gaan met onder andere Reclassering Nederland, zorginstellingen en werkvoorziening instanties.

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties reikte vanavond in de Ridderzaal beide awards uit. Andere genomineerden voor de Beste Overheidsmanager zijn Elanor Boekholt-O’Sullivan, commandant van de Vliegbasis Eindhoven, en Irma Woestenberg, gemeentesecretaris van Den Bosch. Andere genomineerden voor de Beste Overheidsorganisatie zijn de Stadsregio Parkstad Limburg en Waterschap Brabantse Delta.

Behalve de uitreiking van de Overheidsawards werd ook bekend gemaakt wie in aanmerking komen om de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2018 te worden. De finalisten van deze verkiezing, georganiseerd door FUTUR, zijn Jelle van Haaster, Shirley Elands, Wouter Struijk en Dwight van van de Vijver. Van Haaster is promovendus bij het ministerie van Defensie. Elands werkt als adviseur product- en procesinnovatie bij het Kadaster. Struijk is beleidsadviseur jeugd & onderwijs bij de gemeente Schiedam. Van van de Vijver durft is inspecteur bij de Nationale politie.

Vond je dit artikel interessant? Lees alle artikelen van: platform O
Deel dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*