Reflecties op de bestuurskunde

Tijdschrift Bestuurskunde bestaat 30 jaar

Het wetenschappelijk tijdschrift Bestuurskunde bestaat 30 jaar. Ter ere van dit jubileum is onlangs themanummer verschenen waarin de redactie terugkijkt op een zestal artikelen dat in de afgelopen 3 decennia in Bestuurskunde is verschenen. Per periode van 5 jaar is een artikel geselecteerd dat toonaangevend is voor die tijdsperiode en het tijdschrift. Op elk artikel hebben wetenschappers en practitioners vervolgens een reflectie geschreven. Daarbij komen vragen aan bod als: wat waren de fads and fashions van de bestuurskunde; welke thema’s zijn er in het verleden in tijdschrift Bestuurskunde behandeld; ademen deze thema’s een bepaalde tijdgeest uit of zijn het bestuurskundige thema’s van alle tijden?

De negentien bijdragen worden voorafgegaan door een redactionele inleiding waarin het heden, het verleden en de toekomst van tijdschrift Bestuurskunde met elkaar worden verbonden; wat leren de originele artikelen en hun wetenschappelijke reflectie en praktijkreflectie(s) over de bestuurskunde als discipline?

Bestuurskunde is het tijdschrift van de Vereniging voor Bestuurskunde, van en voor bestuurskundigen en anderen die zijn geïnteresseerd in het verschijnsel openbaar bestuur. Het verschijnt viermaal per jaar. Het doel van het tijdschrift is de bevordering en ontwikkeling van kennis en inzicht in het openbaar bestuur.

Het themanummer is
hier te vinden. Voor meer informatie neem contact op met dr. Shelena Keulemans (redactiesecretaris tijdschrift Bestuurskunde), shelena.keulemans@ru.nl.

Vond je dit artikel interessant? Lees alle artikelen van: platform O
Deel dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*