Winnaars Overheidsawards bekend


Tijdens de uitreiking van de overheidsawards gisteren is Cor Burgmeyer uitgeroepen tot de Overheidsmanager van het Jaar 2021 en XTC, daar zit een luchtje aan tot de Beste Overheidsinnovatie van het Jaar 2021. Wil Rutten ontving de Hans Dijkstal Award.

Burgmeyer is directeur Uitvoering Klant en Service bij het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemers Verzekeringen). De jury noemde Burgmeyer een baken in de organisatie en een onmisbare schakel vanwege zijn enorme dossierkennis, zijn hart voor medewerkers en zijn operationele kwaliteiten. Voor de verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2021 waren Pieter-Jaap Aalbersberg (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) en Astrid Schulting (gemeentesecretaris Westerkwartier) de andere finalisten.

XTC, daar zit een luchtje aan is verkozen tot Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2021 omdat het Openbaar Ministerie met deze innovatie laat zien dat het zich openstelt voor vernieuwing van de bedrijfscultuur. OM en politie helpen het publiek de geur van XTC te herkennen door verspreiding van een parfum met de kenmerkende geur van de drug. Daarmee worden burgers gestimuleerd vermoedens van XTC-labs aan te geven en dumping van gevaarlijk afval te melden. De CoronaMelder-app en Het Huishoudboekje waren de overige kanshebbers .

Wil Rutten, gemeentesecretaris van de gemeente Maastricht, ontving de Hans Dijkstal Award. Deze oeuvreprijs  wordt een keer in de 4 jaar  uitgereikt.  Rutten ontving de award als blijk van waardering voor zijn lange staat van dienst bij provincies en gemeenten en zijn oog voor de mens achter het werk.

De Overheidsawards worden jaarlijks georganiseerd door de Vereniging voor Overheidsmanagement (VOM).

Vond je dit artikel interessant? Lees alle artikelen van: platform O
Deel dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*