22 juni 2018 , Stadhuis Eindhoven

FAMO seminar: De veranderende rol van de controller

Op vrijdagmiddag 22 juni organiseert de FAMO in samenwerking met het Zijlstra Center (Vrije Universiteit Amsterdam), JS Consultancy en de beroepsvereniging voor Public Controllers EICPC, een interactief seminar in Eindhoven over ‘De veranderende rol van de controller’.

In het dynamische speelveld van de publieke sector maakt de functie van controller in allerlei opzichten een snelle groei door. U heeft te maken met complexe maatschappelijke vraagstukken, hybride samenwerkingsverbanden, nieuwe en snellere communicatievormen en een razendsnel opkomende behoefte aan kennis en toepassing van IT (systemen). De bedrijfseconomische kijk op de zaken blijft nog steeds van onderscheidende waarde voor de controller, maar u moet daarnaast ook steeds meer als strategisch adviseur het gesprek kunnen voeren met partners binnen en buiten uw organisatie.

Tjerk Budding, directeur van de Public Controllersopleidingen van de VU, leidt de middag in. Daarna gaat de FAMO in verschillende pitches in op de veranderende rol van de controller, de steeds belangrijker wordende rol van ICT en de gevolgen voor de toekomst van het vak.