Over ons

Welkom op platform O, het online platform dat een brug slaat tussen de praktijk van het openbaar bestuur en de wetenschap.

Het online platform dat staat voor: kennis maken, kennis delen. 

Het openbaar bestuur heeft continu reflectie, kennisdeling en debat nodig om goed te kunnen functioneren en bij de tijd te blijven. Kennis en ervaring van mensen werkzaam in het openbaar bestuur en van wetenschappers en andere experts kunnen beter en laagdrempeliger gedeeld worden dan nu het geval is. In december 2015 hebben Vereniging voor OverheidsManagement (VOM), Vereniging van Gemeentesecretarissen (VGS), Vereniging voor Bestuurskunde (VB) de handen ineen geslagen en zijn platform O begonnen.

Platform O verrast bezoekers met columns en artikelen van wetenschappers, ambtenaren en professionals van adviesbureaus. Bezoekers kunnen reageren op gepubliceerde artikelen en columns, deelnemen aan de online discussie en hun eigen ervaringen en kennis delen.

Op platform O vindt online verdieping en discussie plaats over relevante ontwikkelingen als lokale vernieuwing, sociale en technologische innovatie.  Ook gaan wij aan de slag met actuele dossiers als de energietransitie, digitalisering, mobiliteit, leiderschap en Europa.

In de toekomst zal platform O ook kleinschalige bijeenkomsten organiseren om het debat rond veelbesproken thema’s voort te zetten.

Ons vaste redactieteam bestaat uit hoofdredacteur Asha Narain, eindredacteur Marc Notebomer en projectmanager Myrthe Stijns. Contact opnemen met onze redactie? Dit kan via redactie@platformoverheid.nl. Voor algemene vragen kun je ons bereiken via info@platformoverheid.nl.

Tenslotte vinden we het belangrijk om te vermelden dat platform O geen enkel commercieel belang nastreeft bij het realiseren van haar doelen.

De huidige initiatiefnemers van platform O