F.A.Q.

Op deze pagina hebben we enkele veelgestelde vragen gebundeld. Staat je vraag er niet tussen? Benader ons per e-mail via info@platformoverheid.nl.

Wat is de meerwaarde van platform O?

Met platform O slaan wij een brug tussen de bestuurlijke praktijk en de wetenschap door kennis te delen en discussie en reflectie aan te jagen. De praktijk van het openbaar bestuur en de organisaties en individuele spelers daarbinnen kan hierdoor verbeterd worden. Door de benutting van kennis uit de wetenschap en de feedback daarop via dit platform leveren we met elkaar een bijdrage aan de valorisatie van deze kennis.

Je kunt inloggen. Waarom?

Bij elk artikel is het mogelijk om jouw inzichten en kennis te delen of te reageren op bijdragen van andere bezoekers. Om het debat te stimuleren is het fijn om te weten wie heeft gereageerd op een artikel. Daarom vragen wij onze bezoekers in te loggen voordat het mogelijk is om te reageren op een artikel. Op deze manier bieden we de mogelijkheid om serieus met elkaar in discussie te gaan.

Hoe kun je jezelf registeren en inloggen?

Als bezoeker kun je inloggen op het platform zodra je jezelf eenmalig hebt geregistreerd. Registeren en inloggen kan via de button ‘inloggen’ rechtsboven op onze homepage. Registeren is mogelijk via je e-mailadres, Facebook, Twitter of LinkedIn account. Op deze manier is je platform O profiel direct voorzien van je profielfoto en bijbehorend e-mailadres.

Na eenmalig registreren kun je dus direct inloggen en reageren op artikelen.

Hoe kan ik als bezoeker kennisdelen?

Platform O streeft ernaar om, door het delen van kennis, de praktijk van het openbaar bestuur en de organisatie en individuele spelers daarbinnen te verbeteren. Deel daarom als bezoeker van platform O in openheid jouw kennis en stimuleer hiermee ook anderen tot nadenken. Als bezoeker kun je, zodra je bent ingelogd reageren op artikelen en daarmee een bijdrage leveren aan reflectie en discussie binnen het openbaar bestuur.

Ook zullen we je met regelmaat de mogelijkheid bieden om te reflecteren op lopend wetenschappelijk onderzoek. Op deze manier draag je door het delen van jouw praktijkinzichten direct bij aan de bestuurlijke wetenschap!

Kan ik de redactie tippen?

Heb je tips, suggesties of opmerkingen voor onze redactie? Misschien wil je een artikel publiceren op platform O? Stuur dan een e-mail naar redactie@platformoverheid.nl.

Mag ik jullie artikelen (her)gebruiken?

Ja, dat mag! Alle teksten op platform O vallen in onder de Creative Commons licentie Naamsvermelding-Gelijk Delen 4.0. Internationaal (CC BY -SA 4.0). Je bent dus vrij om het werk te delen, te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat. Ook staat het je vrij om onze artikelen te bewerken voor alle doeleinden. In alle gevallen graag de bron vermelden.

Mag ik het beeldmateriaal van O (her)gebruiken?

Nee, dat is niet toegestaan. Foto’s en beeldmateriaal op platform O mogen niet worden gekopieerd of hergebruikt.

Mijn organisatie wil kennispartner worden. Wat nu?

Platform O slaat een brug tussen het openbaar bestuur in de praktijk en in de wetenschap. Kennis is het middel om dit doel te bereiken. Om deze reden is het mogelijk om je als kennispartner te verbinden aan ons platform. Heeft je organisatie interesse? Denken je als organisatie te passen binnen het profiel van platform O? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via info@platformoverheid.nl.

Is platform O commercieel?

Nee, absoluut niet. Platform O is een initiatief van verschillende overheidsorganisaties en streeft geen enkel commercieel belang na.