17 februari 2021 15:30 ,

Hannah Arendt Podium: Reis zonder Einde

Het Hannah Arendt Podium nodigt je uit voor een bijzondere bijeenkomst, waarbij een korte documentaire aanleiding is voor een goed gesprek over diversiteit, vooroordelen en inclusie.

Eind 2019 maakte een leergezelschap bestaande uit Mehmet Akozbek (SZW- Samenleving en Integratie), Ahmet Polat (fotograaf & filmmaker), Victoria Dekker (adviseur OFL-IenW), Jannemarie de Jonge (Rijksbouwmeester Fysieke Leefomgeving), Theo van Bruggen (Programmamanager Rijksoverheid), Erik Pool (directeur DP -IenW), Imane Assid (adviseur DP -IenW) en Alcuin Olthof (architect/ Stichting Schatbewakers) een reis naar Istanbul.

Aanleiding voor de reis was de uitnodiging van Bart van Bolhuis (BuZa), oud IenW-collega en huidige consul in Istanbul, aan Erik Pool om op bezoek te komen, en zo bij te dragen aan de culturele uitwisseling tussen Nederland en Turkije.  Istanbul vervult een brugfunctie tussen Europa en Azië, en het bezoek confronteerde de groep reizigers met nieuwe inzichten en essentiële vragen. Reisgezel en filmmaker Ahmet Polat maakte een korte documentaire over de reis, die in het teken staat van waardevolle ervaringen en zelfreflectie.

Deze namiddag vindt de première van ‘Reis Zonder Einde’ plaats. Na de vertoning delen Victoria Dekker, Theo van Bruggen, Erik Pool en schrijver en Midden-Oosten deskundige Mounir Samuel hun gedachten over de reis, de film en de spiegels die worden voorgehouden. Ook filmmaker Ahmet Polat en Bart van Bolhuis zullen voor een kort gesprek via een beeldverbinding aanwezig zijn. De overige Istanbulreizigers ontmoet je in de chat.

Centrale vraag is: hoe kunnen we met elkaar een betekenisvol gesprek over inclusie en vooroordelen voeren, zonder daarvoor naar Istanbul af te reizen? Wat heb jij daarvoor nodig?

Meld je hier aan voor de livestream op 17 februari om 15.30u!