22 mei 2017 13:00 uur ,

Vitaliteit en bevlogenheid in het Openbaar Bestuur

Stress en gezondheid vormen de grootste bron van zorg voor veel overheidsorganisaties. Het vergroten van de vitaliteit en bevlogenheid staat dan ook hoog op de agenda. Daarbij is niet alleen het zorgvuldig omgaan met werkdruk en het zorgen voor een goede werk-privé balans van belang. Juist ook het gebruik maken van de persoonlijke kracht van mensen en het stimuleren van eigen regie vormen belangrijke pijlers voor vitale en bevlogen organisaties.
Tijdens deze inspiratiemiddag krijg je inzicht in alle aspecten die een rol spelen bij vitaliteit en bevlogenheid en schetsen we oplossingsmogelijkheden om inzetbaarheid te vergroten. Laten zien waarom en hoe het gebruik maken van persoonlijke kracht en het stimuleren van eigen regie een positief effect heeft op het vakmanschap van medewerkers. Aanleiding voor deze inspiratiemiddag zijn de resultaten van het onderzoek naar bevlogenheid in het openbaar bestuur dat Schouten & Nelissen in samenwerking met Stichting IKPOB heeft uitgevoerd, in navolging van het onderzoek dat in 2014 is uitgevoerd.

Programma 22 mei 2017
13:00 uur – Inloop
13:30 uur – Opening, door Schouten & Nelissen en Stichting IKPOB
13:35 uur – Inleiding, door Marcel Fluitman, Wethouder gemeente Zeist
14.00 uur – Gemeente Emmen Ida Oostmeijer- Oosting
14:30 uur – Pauze
14:45 uur – Tafeldiscussie – ronde 1
15:30 uur – Tafeldiscussie – ronde 2
16:15 uur – Wrap-up
16:30 uur – Borrel

Inleiding
Deze inspiratiemiddag wordt ingeleid door Marcel Fluitman, lid van het bestuur van het A+O fonds gemeenten en tevens Wethouder in Zeist. Hij spreekt over het stimuleren van zelfregie bij (loopbaan)ontwikkeling, mobiliteit en vakmanschap als cruciaal aspect bij het vergroten van vitaliteit en bevlogenheid.

Best Practice Gemeente Emmen
Ida Oostmeijer-Oosting, gemeentesecretaris bij de gemeente Emmen, neemt je mee in de ontwikkelingen binnen deze gemeente in de afgelopen jaren. Ze vertelt wat Emmen heeft gedaan om de regie van de medewerkers te stimuleren en geeft aan welke effecten dat heeft gehad op de inspiratie van de medewerkers.
Tafeldiscussie
Tijdens een tafeldiscussie in twee rondes kan je jouw vragen omtrent bevlogenheid en zelfregie inbrengen en sparren met vakgenoten. We delen best practices van andere organisaties en denken mee over de wijze waarop jij de persoonlijke kracht van medewerkers kunt aanspreken en zelfregie kunt stimuleren.
Resultaat
Na afloop van deze inspiratiemiddag heb je inzicht de elementen die in jouw organisatie van belang zijn voor het vergroten van vitaliteit en bevlogenheid. En je beschik over een aantal concrete stappen die je kunt nemen om inzetbaarheid in jouw organisatie te vergroten.

Aanmelden

Je kunt je kosteloos aanmelden via events@sn.nl o.v.v. je naam, bedrijfsnaam, e-mailadres en telefoonnummer. Na je inschrijving ontvang je een bevestiging en routebeschrijving per e-mail.