07 mei 2019 - 08 mei 2019 , Koninklijk Instituut voor de Tropen, Amsterdam

Landelijk Congres der Bestuurskunde

City of the Future

Het Landelijk Congres der Bestuurskunde vindt dit jaar op 7 en 8 mei plaats in het Koninklijk Instituut van de Tropen in Amsterdam. Thema van deze editie: City of the Future: Risks and opportunities of future urban governance.

Stad van de toekomst
Hoe zal de stad van de toekomst er uit zien? Waar enerzijds miljoenensteden uit de grond schieten in landen zoals China, pogen andere steden de toenemende druk te reguleren. Welke problemen doen zich voor, wat zijn gevolgen van de veranderingen en welke kansen liggen er? Technologie en innovatie zouden het antwoord kunnen zijn op mobiliteits-, duurzaamheids- en veiligheidsvraagstukken. Echter, in een wereld waar big data exponentieel groeit brengt technologie ook de nodige gevaren met zich mee. Stedelijke groei en vernieuwing gaan gepaard met meer complexe vraagstukken. In een superdiverse samenleving vereisen deze ontwikkelingen nieuwe vormen van democratie en participatie. Hoe houden we de stad leefbaar op het gebied van huisvesting, gezondheid en veiligheid?

Ingrijpende veranderingen
De ingrijpende veranderingen hebben allemaal invloed op wat er in de stad gebeurt, maar zorgen ook voor de nodige verschuivingen buiten de stadsgrenzen. Welke rol blijft de omgeving spelen als iedereen in de stad woont? En wordt het niet tijd om de stad, als economisch centrum, meer macht te geven?

Tijdens het tweedaags congres zal aandacht besteed worden aan de rol van bestuurlijk Nederland bij de inrichting van the city of the future. Door middel van keynotes, workshops en discussies wordt inzicht geboden in de complexe vraagstukken.

Meer informatie en aanmelden