18 januari 2018 12:00 , Provinciehuis Noord-Brabant

Lokaal bestuur in een gepolariseerde wereld

Kompas 2018

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Hoe gaan de nieuwe bestuurders straks, in deze tijd van polarisatie, om met lokale tegenstellingen? Worden die net zo heftig als op nationaal niveau rondom landelijke thema’s en krijgen we het wij-zij denken ook tussen straten en wijken? Of lenen lokale items zich gewoon minder voor het uitvergroten van ideologische verschillen en loopt het zo’n vaart niet? Hoe voorkom je dat tegenstellingen leiden tot een scherpe tweedeling? Om als bestuurder op uiteenlopende scenario’s voorbereid te zijn, is het noodzakelijk tevoren na te denken over je koers. Welke opties heb je?

Beste bestuurder 2017
Wie wordt de opvolger van Wim van de Donk, Ahmed Aboutaleb, Albert Rodenboog, Henk Aalderink, Bas Eenhoorn, Lodewijk Asscher en Marco Florijn? Wie wordt de Beste Lokale Bestuurder van het jaar 2017?

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst Kompas 2018 wordt voor de negende keer bekendgemaakt wie de Beste Lokale Bestuurder is. Daarnaast wordt bekendgemaakt wie de beste bestuurder is van een kleine gemeente, de best bestuurde decentrale overheidsorganisatie en het beste jonge bestuurstalent.