15 mei 2019 16.00 - 19.00 uur , Universiteit Utrecht - USBO

The State of Science

Bijeenkomst Vereniging voor Bestuurskunde

Een belangrijk doel van de Vereniging voor Bestuurskunde (VB) is het verbinden van de bestuurswetenschap en de praktijk van het openbaar bestuur. In een nieuwe serie bijeenkomsten – The State of Science genaamd – gaat VB langs alle Nederlandse bestuurskunde instituten/faculteiten, om te horen wat in hun ogen de belangrijkste ontwikkelingen van het vakgebied zijn. De State of Science bijeenkomsten bieden enerzijds een theoretische introductie van actuele ontwikkelingen in de bestuurskundige literatuur, maar leggen nadrukkelijk ook de relatie met de uitingen daarvan in de praktijk.

Bestuurskunde en gedragswetenschap
De aftrap van de State of Science-bijeenkomsten vindt plaats op 15 mei 2019 plaats bij het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht. Onder leiding van prof. Lars Tummers wordt gesproken over de impact van de gedragswetenschap op de bestuurskunde als academische discipline, en omgekeerd, wat de bestuurskunde voor de gedragswetenschap betekent. De introductie wordt gevolgd door een serie van wetenschappelijke en vooral praktijkgerichte reflecties door specialisten die werkzaam zijn in de bestuurskundige praktijk, met nadruk op nudging, behavioral insights teams, gedragsprikkels, en dergelijke.

Kennisuitwisseling
De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in het openbaar bestuur en kennis wil nemen van de belangrijkste ontwikkelingen in bestuurswetenschap en de implicaties daarvan voor de praktijk. Wetenschappers van andere universiteiten en van disciplines zijn eveneens van harte welkom om met ons van gedachten te wisselen.

Meer informatie en aanmelden