05 december 2021 ,

VNG ORGANISEERT 2e EDITIE GEMEENTEDELERS

Inschrijven kan tot 5 december!

Na het enorme succes van vorig jaar, organiseert VNG ook dit jaar weer GemeenteDelers: een landelijke competitie voor alle gemeentes in Nederland, waarin de beste, mooiste, meest innovatieve en menselijke projecten, initiatieven en oplossingen in de schijnwerpers worden gezet. Met als doel: kennis delen, zodat we van elkaar kunnen leren.

Vorig jaar hebben maar liefst 64 geslaagde, bewezen en meetbare projecten de jurytafel gezien. En het mooiste is dat je ze allemaal kunt bekijken op www.gemeentedelers.nl en op de databank Praktijkvoorbeelden van VNG (selecteer op #gemeentedelers). Ook dit jaar hoopt de organisatie weer op een overweldigende stroom aan mooie inzendingen.

Wat?

De competitie is bedoeld voor initiatieven die de lokale dienstverlening aan inwoners en ondernemers verbeteren. Er wordt extra gelet op: het tonen van lef, kijken naar wat wél kan, samenwerken met inwoners & ondernemers, inclusie en de menselijke maat. In plaats van 4, zijn er dit jaar 2 categorieën:

  • Direct: Inwoners en/of organisaties merken meteen zelf iets van verbeteringen van gemeentelijke diensten.
  • Indirect: Verbeteringen in (interne) dienstverleningsprocessen/systemen zijn indirect of pas later merkbaar voor inwoners/organisaties.

Hoe?

Inschrijven is zo gebeurd op www.gemeentedelers.nl. In eerste instantie hoef je namelijk alleen de contactgegevens en een hele korte omschrijving van het initiatief te geven. Pas in een later stadium hebben we meer informatie en bewijsvoering nodig.

Wanneer?

De inschrijving sluit op 5 december 2021. Daarna volgen er 3 spannende rondes en maken we in juni 2022 de winnaars bekend op het jaarlijkse VNG-congres.

Meer informatie:

Vind jij het ook mooi om kennis te delen? Wacht dan niet langer en schrijf je in. Zegt het voort en wie weet winnen jullie dit jaar wel de hoofdprijs! Kijk op www.gemeentedelers.nl voor alle informatie en het inschrijfformulier.